Scorende Dost kan einde succesreeks Sporting Portugal niet voorkomen

Bart Kruyt18 sep 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2016, 23:10

Sporting Portugal leed woensdag een pijnlijke nederlaag tegen Real Madrid, met twee tegentreffers in de laatste zes minuten van de wedstrijd, en zondagavond heeft de ploeg opnieuw een dreun gekregen. Sporting liet zich verrassen door Rio Ave, dat bij rust al met 3-0 voor stond. Bas Dost deed in de tweede helft nog wel wat terug, maar kon een nederlaag niet voorkomen: 3-1.

/

Dost was op de bank begonnen, terwijl Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos niet bij de wedstrijdselectie zaten. Sporting kende zonder de Nederlandse inbreng een verschrikkelijke eerste helft en ging rusten met een 3-0 achterstand, door doelpunten van Tarantini, Helder Guedes en Gil Dias. Jorge Jesus wist niet wat hem overkwam en bracht na rust Dost en Bryan Ruiz in de ploeg.

In zijn tweede competitiewedstrijd in Portugal wist Dost opnieuw te scoren, ditmaal een rake kopbal na een voorzet van Gelson Martins, maar dit doelpunt viel pas acht minuten voor tijd. Een comeback bleek er niet meer in te zitten en dus kwam er een einde aan een reeks van dertien competitieoverwinningen op rij. Sporting staat ondanks de nederlaag nog wel bovenaan, al kunnen Benfica en Sporting Braga maandag nog passeren. Deze ploegen spelen tegen elkaar en hebben allebei twee punten minder dan Sporting.