voetbalzone

Scorende Hargreaves dacht aan stoppen: 'Het zag er niet goed uit'

Bart Kruyt22 sep 2011, 11:35
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2011, 11:35
Advertentie

Owen Hargreaves kende woensdagavond een prachtig debuut voor Manchester City. De middenvelder zag door divers blessureleed zijn aflopende contract bij Manchester United niet verlengd worden, maakte daarom de gevoelige overstap naar de stadsgenoot en scoorde direct tegen Birmingham City. Daarmee had Hargreaves een groot aandeel in de 2-0 overwinning.

/

De geboren Canadees opende na een kwartier de score in het Carling Cup-duel met een fraai schot vanuit de tweede lijn en het doelpunt deed hem zichtbaar goed. “In de afgelopen jaren heeft het er een paar keer niet goed uitgezien voor mij”, zei Hargreaves, doelend op zijn blessureleed. “Ik vroeg de artsen of ik niet moest stoppen, maar zij zeiden dat ik nog steeds professioneel voetbal in me had. Ik ben dat daarom maar blijven geloven, maar heb vaak genoeg gedacht dat het over was.”

Hargreaves speelde in de laatste drie jaar voor United slechts vijf wedstrijden, maar Roberto Mancini hoopt dat het nu voorbij is met het blessureleed van de dertigjarige mannetjesputter. “Wanneer hij niet geblesseerd raakt, kan hij nog een hoop wedstrijden voor ons spelen. Ik vind hem een fantastische speler, die erg belangrijk voor ons kan worden”, zei de oefenmeester. Dit weekend speelt City in de competitie tegen Everton.

Bezig met laden …