voetbalzone

Scorende keeper krijgt plots concurrent, schitterend doelpunt in Toulouse

Erik van Dam01 sep 2011, 15:39
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2011, 15:39
Advertentie

Een scorende doelman is al bijzonder, maar twee keepers uit dezelfde competitie die op één avond het net weten te vinden, moet haast een unicum zijn. Brazilië maakte het woensdagavond mee. Rogério Ceni, die er overigens om bekend staat dat hij geregeld scoort, deed het namens São Paulo tegen Fluminense. Márcio deed hetzelfde in de wedstrijd van Atlético-GO tegen Coritiba.

Rogério Ceni benutte een kwartier voor tijd een strafschop. De nummer één van São Paulo is vaker penaltynemer en maakte nu zijn 49ste doelpunt in de competitie; zijn jubileum is aanstaande. Veel plezier bracht het zijn club overigens niet, want Fluminense wist de ontmoeting met 2-1 te winnen. Márcio deelde met zijn doelpunt wel in feestvreugde, want Atlético won wel van Coritiba (3-1).

Ook hij scoorde vanaf elf meter, al zat zijn collega in het doel er nog wel dicht bij. Anthony Mounier deed het duizenden kilometers verderop niet vanaf elf meter en ook niet als keeper, maar wél op bijzonder fraaie wijze. De 23-jarige aanvaller van Olympique Nice plukte een onvoldoende uitverdedigde bal uit de lucht, controleerde die en haalde prachtig uit richting de kruising. Mede dankzij hem werd Toulouse verslagen in de Coupe de la Ligue.

Bekijk hier het doelpunt van Rogério Ceni:

Bekijk hier het doelpunt van Márcio (vanaf circa 2:00 min):

Bekijk hier het doelpunt van Anthony Mounier:

Bezig met laden …