Scorende Loovens loopt met Celtic twee punten in op Rangers

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2010, 21:44
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 21:44

Celtic heeft het gat met Glasgow Rangers in de Schotse Premier League een beetje kleiner weten te maken. Op Celtic Park werd Hearts woensdagavond zonder veel problemen met 2-0 verslagen. Glenn Loovens opende de score. Lijstaanvoerder Glasgow Rangers liet in het uitduel met Motherwell twee punten liggen (1-1). De achterstand van Celtic bedraagt hierdoor nog acht punten.

Celtic - Heart of Midlothian 2-0
Loovens eiste een hoofdrol voor zich op in het thuisduel met Hearts. Aan het eind van een moeizame eerste helft, waarin verder alleen Robbie Keane namens The Bhoys het zijnet trof, kopte de Nederlandse verdediger net over. Vlak na rust was het wél raak, toen Loovens een corner van Diomansy Kamara binnenwerkte, 1-0. Op een tweede doelpunt hoefden de Celtic-supporters niet lang te wachten.

Eén minuut later verdubbelde Marc-Antoine Fortuné de marge namelijk al. De voormalig FC Utrecht-spits gleed een voorzet achter doelman Marian Kello en zorgde zo voor de 2-0. De wedstrijd was hiermee na vijftig minuten gespeeld en Celtic drong niet meer aan. Kamara was in de slotfase nog dicht bij een derde treffer, maar schoot net naast. Edson Braafheid stond in de basis, Jos Hooiveld was geblesseerd.

Motherwell - Glasgow Rangers 1-1
Lijstaanvoerder Glasgow Rangers had uit bij Motherwell een lastige avond. De thuisploeg was van begin af aan sterker en kwam na een halfuur verdiend op voorsprong. Een minuut nadat Steven Davis namens de koploper een vrije trap rakelings naast het Motherwell-doel had geschoten, liet Tom Hately aan de andere kant zien hoe het nog beter kon.

Zijn vrije trap liet Rangers-goalie Allan McGregor kansloos en verdween prachtig in de kruising, 1-0. Motherwell zag daarna een tweede treffer afgekeurd worden wegens buitenspel. In het laatste kwartier werden The Gers sterker en werd het gelijk. Topscorer Kris Boyd strafte een verdedigingsfout af en tekende eenvoudig de 1-1 aan. Kansen aan beide kanten leverden vervolgens geen winnaar meer op.