voetbalzone

Scorende Mahrez legt gebaar uit: ‘Hij was als een vader voor mij, zeer speciaal’

Daniel Cabot Kerkdijk29 okt 2018, 22:45
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 22:45
Advertentie

Riyad Mahrez wees maandagavond naar de hemel toen hij Manchester City in de Premier League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-1) aan de leiding had gebracht. Het doelpunt van de aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Leicester City, in de zesde minuut was uiteindelijk doorslaggevend. Na afloop erkende Mahrez dat zijn gebaar een eerbetoon was aan Vichai Srivaddhanaprabha, de zaterdag om het leven gekomen eigenaar van Leicester City.

Srivaddhanaprabha was zaterdag een van de vijf personen die bij een helikopterongeluk net buiten het King Power Stadium om het leven kwam. “Het is heel moeilijk voor mij geweest, als ik eerlijk ben”, vertelde Mahrez na afloop van het duel. “Het is niet makkelijk om met dit soort situaties om te gaan. The boss was erg speciaal voor mij. Ik heb meer dan vier jaar voor Leicester City gespeeld. Hij was een goed persoon en een goed mens. Ik ben diepbedroefd.”

“Dat is de reden dat ik mijn handen omhoog deed en naar de hemel wees. Hij was geweldig voor mij en geweldig voor de club”, vervolgde de Algerijns international. “Hij was als een vader voor mij. Een zeer speciaal persoon. Ik was compleet van slag toen ik het nieuws hoorde. Het was heel zwaar voor mij. Ik leef in gedachten mee met Leicester City en de familie. Dit is voor niemand makkelijk.”

Mahrez wilde maandagavond hoe dan ook in actie komen, ook al wist Josep Guardiola dat zijn speler mentaal een klap had gekregen. “Ik heb daar geen enkel moment over getwijfeld. Ik wist dat hij wilde dat ik zou spelen. Hij was zeer gepassioneerd over voetbal. Het was moeilijk om in slaap te komen na het vreselijke nieuws, maar je moet verder en je erover heenzetten. Dat is het leven, ook al is het zeer moeilijk.”

Bezig met laden …