Scorende Nederlanders brengen Sporting naar kwartfinale beker

Bart Kruyt05 dec 2011, 22:15
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2011, 22:15

Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel worden met steeds meer grote clubs in verband gebracht, maar laten zich niet van de wijs brengen. De middenvelder en aanvaller zijn uitgegroeid tot belangrijke basiskrachten bij Sporting Portugal en waren maandagavond opnieuw goud waard, door beiden te scoren in de bekerwedstrijd tegen Belenenses: 2-0.

Van Wolfswinkel en Schaars scoorden allebei in de tweede helft en brachten Sporting daarmee naar de volgende ronde. Vijf minuten na rust bediende Schaars aan de linkerkant Emiliano Insua, die op zijn beurt de beslissende voorzet op Van Wolfswinkel in huis had (1-0). Een ruim kwartier later maakte Schaars er zelf 2-0 van, door de bal na een slim passje van Van Wolfswinkel over de keeper te wippen. Dat bleek het slotakkoord te zijn.

Dankzij de doelpunten van de Nederlanders bekerde Sporting door naar de kwartfinale van de Taça de Portugal, waarin Marítimo de tegenstander zal zijn. Schaars staat na maandagavond op vier doelpunten in het shirt van Sporting; de teller van Van Wolfswinkel staat inmiddels op dertien. Die treffers werden gemaakt in de competitie, Europa League en het nationale bekertoernooi.