voetbalzone

Scorende Robben kapittelt opponent: ‘Dit is een goede les aan alle teams’

Peter Nusselder04 okt 2014, 18:45
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2014, 18:45
Advertentie

Bayern München won zaterdagmiddag eenvoudig van Hannover 96. De gasten hadden in de Allianz Arena weinig offensieve aspiraties, maar de verdedigende tactiek leverde door twee treffers van zowel Arjen Robben als spits Robert Lewandowski een volledig verdiende 4-0 nederlaag op.

voetbalzone

Volgens de Nederlandse vleugelaanvaller bewees Bayern met de overtuigende overwinning dat het voor tegenstanders zinloos is om zich met elf spelers in te graven rond het eigen zestienmetergebied. “Het is nooit goed om alleen maar te verdedigen”, vertelde Robben na afloop op de Duitse televisie, “dat is een goede les aan alle teams”, benadrukte de Oranje-international.

De linkspoot was van mening dat de ploeg van trainer Josep Guardiola een goede wedstrijd had gespeeld. “Er was druk naar voren en in aanvallend opzicht waren we sterk. Tegen zo’n verdedigende tegenstander is het altijd van belang dat de score snel geopend wordt”, doelt Robben op de 1-0 van Lewandowski. “Hoewel het er nog meer hadden kunnen zijn, is het mooi dat we voor eigen publiek zo vaak gescoord hebben.”

Bezig met laden …