Scorende Schaars voorkomt diep in blessuretijd bekerzeperd Sporting

Bart Kruyt11 jan 2012, 22:15
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2012, 22:15

Sporting Portugal is nog allesbehalve verzekerd van een finaleplaats in de Taça de Portugal. De nummer drie van de Liga Sagres geldt na de uitschakeling van FC Porto en Benfica als grote favoriet voor de eindzege in het bekertoernooi, maar verloor woensdagavond in de eerste halve finale bijna thuis van Nacional. Stijn Schaars voorkwam in de blessuretijd een nederlaag: 2-2.

/

De jarige middenvelder was pas in de zesde minuut van de extra speeltijd trefzeker. Sporting leek op een nederlaag af te stevenen, nadat het een dramatische eerste helft achter de rug had. Ricky van Wolfswinkel viel al in de elfde minuut geblesseerd uit en via doelpunten van Mario Rondon en Daniel Candeias stond Nacional bij de rust op een comfortabele 0-2 voorsprong.

De marge werd nog uit handen gegeven toen de bezoekers met tien man kwamen te staan. Marcio Madeira ontving een rode kaart na een overtreding op Diego Capel en kort hierna bracht Elias de spanning terug in de wedstrijd. Sporting leek hierna toch te gaan verliezen, maar in blessuretijd voorkwam Schaars dit. Vooralsnog is het niet bekend wat Van Wolfswinkel precies mankeert; de return tussen Sporting en Nacional staat voor 8 februari op het programma.