voetbalzone

Seattle Sounders maakt miljoenen over voor voormalig Ajax-flop

Daniel Cabot Kerkdijk16 jul 2016, 00:15
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2016, 00:15
Advertentie
/

Nicolás Lodeiro is zeer waarschijnlijk de volgende speler die in de Major League Soccer aan de slag gaat. Diverse Argentijnse media verzekeren dat de spelmaker op weg is naar Seattle Sounders, waar een contract voor vier jaar klaarligt. Werkgever Boca Juniors zal waarschijnlijk, omgerekend, 4,5 miljoen euro overgemaakt krijgen.

Lodeiro kwam in januari 2010 op voorspraak van landgenoot Luis Suarez naar Ajax. De Uruguayaans international wist in Amsterdam echter nooit door te breken, waardoor zijn aflopende contract niet verlengd werd. In totaal kwam Lodeiro tot 21 competitieduels namens Ajax, waarin hij twee keer tot scoren kwam.

Lodeiro, 27 jaar, vervolgde zijn loopbaan medio 2012 bij Botafogo in Brazilië, om twee jaar later voor Corinthians te tekenen. Dat was geen onverdeeld succes: de spelmaker verbond zich vorig jaar aan Boca Juniors, dat deze week er niet in slaagde om de finale van het toernooi om de Copa Libertadores te bereiken. Bij Seattle Sounders, dat negende staat in de Western Conference, staan onder meer Clint Dempsey en Nelson Valdéz op de loonlijst.

Bezig met laden …