Sébastien Haller krijgt eretitel in Champions League na vier doelpunten

Yanick Vos16 sep 2021, 17:10
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2021, 17:10

Ajax-spits Sébastien Haller is door de UEFA uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League. De Ivoriaans international was vier keer trefzeker tegen Sporting Portugal. Jude Bellingham, Robert Lewandowski en Christopher Nkunku waren de andere genomineerden.

Haller was woensdagavond in Lissabon binnen acht minuten twee keer trefzeker. Na rust scoorde de aanvaller nog twee keer en bepaalde hij de eindstand op 1-5. Door zijn vier doelpunten bij zijn Champions League-debuut voor Ajax werd hij al uitgeroepen tot Man of the Match. Nu krijgt hij ook de titel Speler van de Week van de Europese voetbalbond.

Bellingham was ook kanshebber op de eretitel. De talentvolle middenvelder van Borussia Dortmund leverde met een doelpunt en een assist een grote bijdrage aan de 1-2 overwinning op Besiktas. Lewandowski scoorde twee keer op bezoek bij Barcelona (0-3) en maakte eveneens kans. Nkunku was de andere concurrent van Haller. Hij maakte een hattrick tegen Manchester City. Ondanks zijn drie treffers verloor Leipzig met 6-3.