voetbalzone

Seedorf adviseert Real om erehaag voor Barcelona te vormen: ‘Dat is mooi’

Daniel Cabot Kerkdijk29 apr 2018, 08:36
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2018, 08:36
Advertentie

Barcelona kan zondagavond kampioen worden in de uitwedstrijd tegen Deportivo la Coruña, of in de middag als Atlético Madrid de uitwedstrijd tegen Deportivo Alavés niet wint. Deportivo kondigde eerder deze week aan voorafgaand aan het duel met Barcelona een erehaag te zullen vormen voor de Catalanen, als eerbetoon aan de kersverse winnaar van de Copa del Rey. Van Real Madrid hoeft Barcelona niet iets dergelijks te verwachten.

Over een week staat immers in het Camp Nou de Clásico tussen Barcelona en Real Madrid op het programma. Zinédine Zidane liet al weten dat de Madrilenen geen erehaag zullen vormen als Barcelona vandaag de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis wint. Dat is zonde, oordeelt Clarence Seedorf. “Ik ben madridista, maar ik ben ook ambassadeur van de UEFA. Ik vertegenwoordig de normen en waarden die weer terug willen en moeten keren.”

“Fair Play is er daar een van. Real Madrid zonder Barcelona zou niet hetzelfde zijn, en andersom”, oordeelde de Nederlander. “In Spanje wordt vaak een erehaag gevormd. Dat is mooi. Het is een signaal richting de kinderen. We moeten de kinderen die ons op televisie zien, degenen die ons bewonderen, opvoeden. Het is van cruciaal belang dat de grote partijen dit doen: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Real Madrid en Barcelona.”

“Dat is mijn mening. Ik zou graag een gebaar willen zien waaruit sportiviteit blijkt. De rivaliteit moet op een dergelijk moment terzijde worden geschoven. Rivaliteit is ook mooi, zolang iedereen elkaar maar respecteert.” Deportivo verloor niet een van de laatste vier ontmoetingen in LaLiga, maar heeft, met nog vier speeldagen te gaan, een achterstand van twaalf punten op een veilige plek. De Galiciërs moeten zodoende zondagavond per se winnen om nog kans op lijfsbehoud te blijven maken.

Bezig met laden …