Seedorf blij met resultaat in Turijn, Napoli haalt fors uit

Matthijs van Laar11 mei 2014, 16:54
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 16:54

Ondanks de nederlaag bij Atalanta mag AC Milan nog altijd blijven hopen op Europees voetbal. De twee voornaamste concurrenten in de strijd om plek zes, Torino en Parma, speelden de grootmacht in de kaart door in een onderlinge confrontatie gelijk te spelen. I Rossoneri blijven echter wel afhankelijk van anderen. Napoli stevent ondertussen af op een stijlvol seizoensslot: Sampdoria werd zondagmiddag in eigen huis flink te kijk gezet en verloor met 2-5.

Sampdoria - Napoli 2-5
Voor Napoli viel er weinig eer te behalen uit het bezoek aan Sampdoria, waarvoor het seizoen ook al ten einde is. De ploeg van Rafael Benítez wist zich al verzekerd van de derde plek en daarmee voorronde Champions League, maar dat weerhield i Partenopei er gelukkig niet van om er een lekkere voetbalmiddag van te maken. Dankzij een simpele kopbal van Duván Zapata openden de bezoekers na twintig minuten spelen de score en zes minuten later verdubbelde José Callejon de marge met een geweldige knal van afstand. Samp deed daarna iets terug via Eder, maar met een rake vrije trap vergrootte wederom Callejon de voorsprong weer tot twee treffers.

Na de rust gingen de bezoekers uit het zuiden van Italië gestaag door. Twee minuten na de hervatting kon Marek Hamsik eenvoudig binnen schieten na een uitstekende actie van Zapata, waarna Shkodran Mustafi zijn uiterste best deed om verder leed te voorkomen. De jonge Duitser poogde een voorzet van rechts onschadelijk te maken, maar deed dat door de bal schlemielig in eigen doel te glijden. Napoli haalde daarna de voet van het gaspedaal en moest in de slotfase nog een tweede tegentreffer incasseren: invaller Pawel Wszolek tekende voor de 2-5 eindstand.

Torino - Parma 1-1
Torino wist op voorhand dat het bij winst verzekerd zou zijn van een Europees ticket en aanvankelijk verliep alles naar wens. De thuisploeg had het betere van het spel en kwam op slag van rust op voorsprong dankzij Ciro Immobile, die profiteerde van een gigantische blunder achterin bij Parma. Nadat Alessandro Lucarelli na rust met rood van het veld werd gestuurd leek de buit binnen, maar Parma herpakte zich knap. Antonio Cassano mocht aanleggen van elf meter, miste, maar zag hoe Jonathan Biabiany de rebound alsnog verzilverde. Twee minuten later moest ook Immobile inrukken met een tweede gele kaart. Voor de score had dat geen verdere gevolgen meer.