voetbalzone

Seedorf blijft indruk maken: ‘Dit is iemand die er echt alles voor doet’

Erik van Dam27 sep 2012, 12:30
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2012, 12:30
Advertentie

Clarence Seedorf verliet AC Milan na vorig seizoen en zette koers naar Brazilië, het thuisland van zijn vrouw. De Nederlandse middenvelder koos voor Botafogo en viel direct in de smaak: zijn onthaal was groots en hij werd overladen met complimenten. In voetballend opzicht doet Seedorf ook van zich spreken en daar zijn zijn teamgenoten weer blij mee.

/

In zijn eerste dertien duels in de Série A scoorde Seedorf al zesmaal, waaronder nog twee tegen Corinthians afgelopen zondag. Fellype Gabriel, die een linie vóór Seedorf speelt, profiteert van de ervaring van 36-jarige oud-international. “Seedorf is een slimme man, we wisten al dat zijn aanpassing snel en probleemloos zou verlopen”, zegt de Braziliaan. “Dit is iemand die er namelijk echt alles voor doet.”

“Hij kan het spel heel goed lezen”, complimenteert Fellype Gabriel de routinier. “Hij heeft ervaring, neemt snel zijn beslissingen en verbetert zich ook steeds weer. Hij maakt het ons een stuk gemakkelijker. Het lijkt wel of de kansen voor hem automatisch ontstaan, maar in werkelijkheid werkt hij daar de hele tijd hard voor.”

Bezig met laden …