voetbalzone

Seedorf: ‘De kinderen werden stil, toen ik ze vertelde dat we teruggaan’

Erik van Dam14 jan 2014, 16:24
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2014, 16:24
Advertentie

Clarence Seedorf speelde de voorbije anderhalf jaar voor Botafogo in Brazilië, het thuisland van zijn echtgenote Luviana. Adriano Galliani belde hem deze week echter met de vraag of hij terug wilde komen naar AC Milan om Massimiliano Allegri op te volgen als hoofdtrainer. Seedorf zei ‘ja’ en gaf dinsdag een persconferentie waarop hij zijn afscheid bij Botafogo aankondigde.

voetbalzone

Hij zegt dat hij blij is met de kans die i Rossoneri hem bieden. “En ik ben bijzonder gemotiveerd om het te gaan doen. Galliani belde me terwijl ik aan het trainen was en het was echt een verrassing, dat hij contact opnam. Ik heb een contract getekend voor tweeënhalf jaar, tot de zomer van 2016. Met welke formatie ik zal spelen in Milaan? Dat weet ik nog niet. Ik heb met zeven van de huidige spelers samengespeeld, dat scheelt denk ik.”

“Toen ik mijn kinderen vertelde dat we teruggaan naar Italië werden ze stil. Maar ze zijn er niet op tegen”, aldus de 37-jarige Seedorf. “Ik heb vandaag pas de knoop doorgehakt dat ik het doe, maar gisteravond was een moeilijke avond voor me. Toch denk ik dat ik de goede keuze heb gemaakt. Ik houd van uitdagingen, en Milan trainen is een nieuwe uitdaging voor me. Ik wil vandaag nog afreizen naar Milaan. Lukt dat niet, dan doe ik het morgen.”

Bezig met laden …