voetbalzone

‘Seedorf had bij AC Milan beter naar ons als spelers moeten luisteren’

Peter Nusselder07 jun 2014, 17:40
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2014, 17:40
Advertentie

De carrière van Clarence Seedorf als trainer duurde vooralsnog niet langer dan vier maanden en volgens Mattia De Sciglio heeft de Nederlandse oefenmeester dat voor een belangrijk deel aan zichzelf te wijten; de voormalig middenvelder van AC Milan deed niets met de mening van zijn spelers.

voetbalzone

Hoewel de clubleiding van i Rossoneri Seedorf in januari nog wegplukte bij Botafogo, waar de 38-jarige Nederlander nog als voetballer actief was, is de kans groot dat voormalig ploeggenoot Filippo Inzaghi komend seizoen voor de groep staat op Milanello. Dat mag Seedorf zichzelf aanrekenen, vindt De Sciglio. “Hij had beter naar ons moeten luisteren”, vertelt de vleugelverder aan Sport Week.

“Dan had hij ervoor kunnen zorgen dat er een kleiner verschil was tussen de eisen die hij aan ons stelde op het gebied van arbeid leveren en het gevoel dat er leefde in de kleedkamer”, legt de 21-jarige De Sciglio uit, overigens zonder de schuld volledig bij Seedorf neer te leggen. “Wij hadden op het veld meer moeten laten zien, zowel voor hem als voor voorganger Massimiliano Allegri”, stelt de Italiaans international vast.

Bezig met laden …