Seedorf heeft titel na twee zeges op rij en wereldgoal Fernandinho weer in zicht

Bart Kruyt14 okt 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2013, 09:50

Clarence Seedorf mag met Botafogo weer hopen van de landstitel in Brazilië. Cruzeiro leek het kampioenschap niet meer te kunnen missen, maar ging zondag voor de tweede keer op rij onderuit, terwijl Botafogo juist tweemaal op rij wist te winnen. De achterstand van de ploeg van Seedorf op de lijstaanvoerder van de Série A bedraagt, met nog tien wedstrijden te gaan, nu tien punten.

Midweeks scoorde Seedorf nog tegen Náutico en zondag was hij goed voor een assist in de 2-1 overwinning op Flamengo. De bezoekers kwamen via Hernane nog wel op voorsprong, maar nog voor rust bereidde Seedorf de gelijkmaker voor. De Nederlander soleerde volgens Sport1 fraai en legde af op Gege, die de 1-1 maakte. In de tweede helft kroonde Rafael Marquez zich tot matchwinner.

Cruzeiro ging midweeks al onderuit tegen São Paulo en leed zondag de tweede nederlaag op rij, in de derby met Atlético Mineiro. Fernandinho was in dit duel de matchwinner met een schitterende goal: de aanvaller tikte vijf minuten voor tijd de bal langs zijn bewaker en scoorde met een heerlijk schot van afstand. Mede daardoor is de titelhoop van Botafogo toch weer in leven.

Bekijk hier de wereldgoal van Fernandinho.