voetbalzone

Seedorf: ‘Ik wil er niet over praten, dit is niet het goede moment’

Erik van Dam08 nov 2013, 18:27
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2013, 18:27
Advertentie

AC Milan beleeft een mager seizoen en bivakkeert in de Serie A op een zeer teleurstellende veertiende plaats. Met vijf punten uit vier Champions League-wedstrijden gaat het Europees nog niet zo heel slecht, maar toch gaan er al weken geruchten dat Massimiliano Allegri voor de winterstop ontslagen wordt. De naam van Clarence Seedorf zingt steeds rond als opvolger.

/

Seedorf speelde een decennium lang in San Siro en deed dat voortreffelijk. Hij speelt nu, in de laatste fase van zijn profloopbaan, bij Botafogo in Brazilië. Seedorf weet dat zijn naam veelvuldig wordt gelinkt aan AC Milan, maar wil er niet steeds op ingaan. “Ik wil er liever niet over praten, dit is niet het goede moment”, zegt de 37-jarige Surinaamse Nederlander in gesprek met het Braziliaanse Globoesporte.

Op de vraag of hij denkt de rol van trainer al aan te kunnen, zegt de oud-international van Oranje: “Ik zeg wel vaker dat ik er eigenlijk al klaar voor was toen ik geboren werd. Leiderschap is iets dat je in je hebt of niet. Ik ben al van kleins af aan zo, zelfs op school was ik zo. Ik houd ervan verantwoordelijkheid te dragen, iets te organiseren, een groep te creëren. Zo heb ik dat altijd gevoeld”, zegt Seedorf.

Bezig met laden …