Seedorf kan nederlaag niet voorkomen bij debuut voor Botafogo

Bart Kruyt23 jul 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2012, 07:00

Clarence Seedorf heeft zijn eerste speelminuten gemaakt voor Botafogo. De middenvelder verscheen vannacht in de basis bij zijn nieuwe Braziliaanse club en speelde daardoor alsnog tegen Gremio, zeventien jaar nadat hij de gewonnen WK-finale van Ajax tegen deze club had moeten missen. Seedorf deed zeventig minuten mee, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

/

Gremio won met 0-1, dankzij een doelpunt van de Boliviaanse aanvaller Marcelo Moreno, kort na rust. Botafogo probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren en kwam daar ook tweemaal bij in de buurt, maar een bal belandde op de lat, terwijl een volgende inzet van de doellijn werd weggehaald. Seedorf werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald en zag zijn ploeg nipt verliezen.

De 36-jarige Seedorf kon desondanks terugkijken op een geslaagd debuut. De middenvelder speelde vooral in de eerste helft sterk en was toen ook nog bijna trefzeker, maar zijn schot uit een lastige hoek leverde geen doelpunt op. Voormalig Ajacied Nicolas Lodeiro deed overigens nog niet mee met Botafogo: hij zit met de Uruguayaanse Olympische ploeg in Londen voor de Olympische Spelen.