voetbalzone

Seedorf leert nog altijd bij: ‘Ik neem nu zelfs de strafschoppen’

Gijs Freriks27 aug 2013, 11:09
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2013, 11:09
Advertentie
/

Clarence Seedorf steekt in een geweldige vorm. In veertien wedstrijden zorgde hij al voor vijf doelpunten en zeven assists en zijn ploeg Botafogo staat slechts twee punten achter koploper Cruzeiro in de Braziliaanse Série A. Seedorf ziet dat hij zelfs op 37-jarige leeftijd nog kan groeien als voetballer. “Daar staat geen limiet op, ik neem nu zelfs de strafschoppen”, zegt Seedorf op de website van de FIFA.

De 87-voudig Oranje-international was in het verleden weinig succesvol vanaf elf meter. Tijdens het EK van 1996 in Engeland ging het mis tegen Frankrijk en tijdens de kwalificatiereeks voor het WK in 1998 knalde hij tegen Turkije hoog over. In 2003 faalde Seedorf vanaf de strafschopstip in de Champions League-finale tegen Juventus en in de wereldbeker voor clubteams miste hij tegen Boca Juniors. “Het is nieuw voor mij om de penaltynemer te zijn”, erkent Seedorf.

De ex-speler van onder meer AC Milan en Real Madrid raakt naar eigen zeggen dan ook nooit uitgeleerd. “Ik kan mijn positiespel ook nog verbeteren. En ik sta nu op mijn favoriete positie (aanvallende middenvelder, red.), daar heb ik maar twee seizoenen in mijn loopbaan gestaan.” El Presidente heeft een aflopend contract bij Botafogo en is momenteel bezig met een trainerscursus. Hij hoopt wel ‘in stijl’ afscheid te nemen van het profvoetbal. “Dat is mijn doel.”

Bezig met laden …