voetbalzone

Seedorf legt tranen Balotelli uit: ‘Dat mag, ik heb het ook wel eens gehad’

Erik van Dam08 feb 2014, 23:05
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2014, 23:05
Advertentie

Mario Balotelli liet zaterdagavond zijn tranen de vrije loop in de wedstrijd Napoli-AC Milan. De spits werd ver in de tweede helft naar de kant gehaald door Clarence Seedorf en maakte plaats voor Giampaolo Pazzini. Terwijl er verhalen naar buiten komen dat Super Mario racistisch bejegend werd in Stadio San Paolo en emotioneel werd door oerwoudgeluiden, lijkt trainer Seedorf nog uit te gaan van emoties door de wissel.

voetbalzone

“We zijn voetballers en er zijn momenten waarop we onszelf zo uiten. Ik zie daar niets verkeerds in of abnormaals, ik heb het ook wel eens gehad”, sprak hij na afloop aan de verslaggevers. “Mario moet groeien in de algemene zin van het woord. Hij speelde erg goed tegen Cagliari, terwijl hij vanavond misschien niet zo goed gebruik maakte van de ruimte die er lag. Dat zijn dingen die beter kunnen.”

“Ik ben juist blij dat Mario punten heeft die voor verbetering vatbaar zijn, dan kan ik hem helpen in zijn ontwikkelen”, aldus Seedorf. Hij had positieve woorden voor Adel Taarabt, die debuteerde en direct scoorde voor i Rossoneri. “Een geweldig debuut. Hij toonde zijn kwaliteiten, werkte hard en scoorde mooi. Hij heeft zijn visitekaartje wel afgegeven, nietwaar?”, aldus Seedorf.

Blij met de 3-1 nederlaag kon de trainer niet zijn. “Dit is een stap achteruit qua resultaat, maar ik heb ook veel positiefs gezien. Helaas hadden we ons op een bepaalde manier voorbereid, maar raakten Kaká en Keisuke Honda ziek. Ik moest dus veranderingen doorvoeren. We hadden niet alle spelers voorradig om ons systeem te spelen.”

Bezig met laden …