Seedorf maakt in vierde wedstrijd eerste doelpunt voor Botafogo

Bart Kruyt05 aug 2012, 07:15
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2012, 07:15

Clarence Seedorf heeft zijn doelpuntenaccount voor Botafogo geopend. De middenvelder maakte in de nacht van zaterdag op zondag zijn eerste treffer in de Braziliaanse Série A, door in de tweede helft van het competitieduel met Atlético Clube Goianiense een vrije trap binnen te schieten. Zijn doelpunt was belangrijk voor de eindstand: mede dankzij de goal van Seedorf won Botafogo nipt.

/

Estrela Solitária, de eenzame ster, was op bezoek bij Atlético in de eerste helft op achterstand gekomen. Luiz Silva Lopes Santos opende na een klein halfuur spelen de score met een benutte strafschop, maar zag zijn doelpunt in de tweede helft weggepoetst worden door Seedorf. De middenvelder legde in zijn vierde wedstrijd voor Botafogo aan voor een vrije trap en schoot deze onhoudbaar over de muur en in de hoek.

De vreugde was groot bij Seedorf en zijn medespelers, die na de gelijkmaker op jacht gingen naar het winnende doelpunt. Deze treffer werd ook gevonden: slechts acht minuten na de goal van Seedorf, en een ruim kwartier voor tijd, maakte Fellype er 1-2 van. Na veertien competitiewedstrijden staat Botafogo in de middenmoot van de Série A.