Seedorf maakt met fraaie knal einde aan droge reeks in Brazilië

Bart Kruyt10 okt 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2013, 08:50

Clarence Seedorf heeft in de nacht van woensdag op donderdag een einde gemaakt aan een vervelende periode zonder goals. De middenvelder van Botafogo maakte op 15 augustus zijn laatste doelpunt in de Série A en miste vorige maand nog een strafschop, maar was tegen Náutico weer op fraaie wijze trefzeker. Met zijn doelpunt had Seedorf een aandeel in de 1-3 zege van zijn ploeg.

Botafogo kwam nog wel op achterstand, maar Mariano Rafael Marques bracht de gelijkmaker op het scorebord en Seedorf zorgde ervoor dat zijn ploeg met een voorsprong ging rusten. Vijf minuten voor rust werd de Nederlander gevonden bij een ietwat merkwaardige hoekschop, waarna hij de bal controleerde en binnen ramde. In de slotfase zorgde Gegé voor de beslissing in de wedstrijd: 1-3.

Voor Seedorf betekende zijn doelpunt tegen Náuticio zijn zesde van dit seizoen, dat al 27 speelronden oud is. Botafogo staat derde en heeft een achterstand van dertien punten op koploper Cruzeiro, dat goed op weg is naar de landstitel.