voetbalzone

Seedorf: ‘Mijn sporthart huilt omdat ik dat niet heb kunnen afmaken’

Thijs Post20 nov 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2012, 13:50
Advertentie

Clarence Seedorf is een van de meest succesvolle spelers in de geschiedenis van het clubvoetbal. De middenvelder speelde bij Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan en won vier keer de Champions League. Tegenwoordig staat de 36-jarige Seedorf onder contract bij het Braziliaanse Botafogo. Ook daar is de Nederlander razend populair. Een smet op zijn carrière: Seedorf speelde liefst 87 interlands, maar aan zijn loopbaan in Oranje kwam vroegtijdig een einde.

/

In 2008 bedankte Seedorf voor het Nederlands elftal zolang Marco van Basten bondscoach was, terwijl het daarvoor met Louis van Gaal ook al niet boterde. Bert van Marwijk deed na Van Basten ook geen beroep op de levende legende. “Mijn enige teleurstelling blijft en zal altijd blijven dat ik mijn carrière in het Nederlands elftal niet heb kunnen doorzetten door de keuzes van twee trainers”, laat Seedorf dan ook weten in gesprek met RTL. “Dat heb ik niet in de hand, helaas. Mijn sporthart huilt omdat ik dat niet heb kunnen afmaken.”

“Ik mag echter niet klagen over de carrière die ik nog steeds heb, je kunt in het leven ook niet alles hebben.” Seedorf debuteerde al in 1994 in het Nederlands elftal. Lange tijd werd zijn naam vooral in verband gebracht met twee gemiste strafschoppen. “Een achterhaald verhaal, tijd is een goede heler. Nu is het een relatie van respect, ik denk dat het verleden tijd is. Ik ben blij dat Nederland mij beter heeft leren kennen.” In de 87 interlands die hij speelde maakte hij elf doelpunten.

Bezig met laden …