Seedorf pakt ondanks gemiste strafschop tweede prijs in Brazilië

Bart Kruyt05 mei 2013, 23:16
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2013, 23:16

Het avontuur van Clarence Seedorf in Brazilië is tot dusver een aaneenschakeling van successen. De middenvelder sleepte in maart al de Taça Guanabra (het eerste deel van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro) in de wacht en zondag legde hij met Botafogo ook beslag op de Taça Rio, het andere deel van de competitie. Fogão was met 1-0 te sterk voor Fluminense, de regerend landskampioen van Brazilië.

Het is de twintigste keer dat Botafogo zich mag kronen tot staatskampioen van Rio. De ploeg van Oswaldo de Oliveira maakte in de eerste helft een zenuwachtige indruk, maar kwam vijf minuten voor de rust in het Raulino de Oliveira Stadion in Volta Redonda wel op voorsprong door een treffer van Rafael Marques. Flu kreeg in het tweede bedrijf de betere mogelijkheden, maar doelman Jefferson hield met knap keeperswerk het doel van Botafogo schoon.

Tien minuten voor tijd kon de inmiddels 37-jarige Seedorf de finale beslissen, maar hij schoot een strafschop tegen de lat. Die misser werd Botafogo uiteindelijk niet fataal, want de minimale marge bleef op het scorebord staan. Botafogo mocht hierdoor zijn tweede staatskampioenschap van de laatste vijf jaar vieren.