voetbalzone

Seedorf: ‘Roberto Carlos belde me zo vaak, dat ik het wel moest leren’

Thijs Post11 jul 2012, 09:18
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2012, 09:18
Advertentie

Clarence Seedorf kan gerust een wereldburger genoemd worden. De 36-jarige middenvelder werd geboren in Suriname, groeide op in Nederland en speelde tijdens zijn voetballoopbaan in Italië en Spanje. Daar komt een hoofdstuk bij: hij gaat aan de slag bij het Braziliaanse Botafogo. De 87-voudig international spreekt zijn talen, zo bleek tijdens een persconferentie bij zijn nieuwe werkgever.

/

Seedorf antwoordde de toegestroomde journalisten in vloeiend Portugees. “Bij Real Madrid lag ik vier jaar lang bij Roberto Carlos op de kamer. Hij belde me zo vaak, dat ik wel Portugees móest leren”, verklaart Seedorf tegenover NUsport. “Later leerde ik natuurlijk mijn vrouw kennen”, doelt hij op zijn Braziliaanse vrouw Luviana.

De middenvelder denkt dat hij goed kan aarden in Brazilië. “De afgelopen twaalf jaar ben ik hier altijd geweest tijdens vakanties. Ik hou van het voetbal, van de mensen en van de indrukwekkende historie. Brazilië zit in mijn hart.” Na de indrukwekkende ontvangst is het terug naar de realiteit. “Ik ga nu aan het werk, elke dag, om zo snel mogelijk fysiek klaar te zijn om op een hoog niveau te kunnen spelen voor Botafogo.”

Bezig met laden …