voetbalzone

Seedorf scoort opnieuw en is aan beste competitieseizoen ooit bezig

Daniel Cabot Kerkdijk28 okt 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2012, 07:00
Advertentie
/

Clarence Seedorf is in Brazilië aan zijn tweede jeugd bezig. De middenvelder was zaterdag opnieuw trefzeker voor zijn Braziliaanse werkgever Botafogo en heeft inmiddels een persoonlijk record gevestigd: acht competitietreffers in één seizoen.

Seedorf opende op aangeven van Nicolás Lodeiro de score in de thuiswedstrijd tegen Atlético Goianiense. Het werd uiteindelijk 4-0 voor de ploeg uit Rio de Janeiro. Nooit eerder was Seedorf zo productief in één voetbaljaargang. Zijn oude record stamde uit de seizoenen 2006/07 en 2007/08 bij AC Milan: zeven doelpunten.

Seedorf verliet zeven minuten voor rust huilend het veld. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk. "Ik huilde omdat ik bang ben dat ik het team niet meer kan helpen", verklaarde Seedorf na de wedstrijd zijn tranen. “We moeten het maar rustig bekijken. Ik hoop dat het niet ernstig is. Ik voetbal sinds vorig jaar augustus bijna onafgebroken. Het kan zijn dat het lichaam rust wil." Seedorf, 36 jaar, heeft nog vijf competitieduels om zijn record aan te scherpen. Botafogo staat na 33 duels gedeeld zesde in de Braziliaanse Serie A, met vijftig punten.

Bezig met laden …