voetbalzone

Seedorf verkozen tot beste speler van staatskampioenschap Rio de Janeiro

Thijs Post21 mei 2013, 13:35
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2013, 13:35
Advertentie

Clarence Seedorf is het nog niet verleerd. De 37-jarige middenvelder won met zijn ploeg Botafogo de Campeonato Carioca, het staatskampioenschap van Rio de Janeiro. Maandagavond werd de Nederlander verkozen tot beste speler van het kampioenschap en hij werd beloond met de zogeheten Craque do Campeonato.

/

Voor Seedorf was het zeker niet zijn eerste persoonlijke prijs. Om maar twee voorbeelden te noemen: in Nederland werd hij tot tweemaal toe verkozen tot Talent van het Jaar en in 2002 verwierf hij een plekje in het Elftal van het Jaar van de UEFA. “Het is mooi prijzen te pakken en bekers te winnen. Ik bedank iedereen en met name mijn ploeggenoten, want alle individuele trofeeën zijn het werk van de groep”, laat Seedorf in een korte reactie weten aan Globo.

Voor Seedorf en zijn ploeggenoten is het winnen van de Campeonato Carioca een goede voorbereiding op het nationale kampioenschap. De eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen van de Serie A worden zaterdag gespeeld. Seedorf komt zondag voor de eerste keer in actie als zijn ploeg het opneemt tegen Corinthians.

Bezig met laden …