voetbalzone

Seedorf weet niet van opgeven: ‘Ik verloor gisteren een vriend die 37 jaar was’

Daniel Cabot Kerkdijk29 apr 2018, 09:37
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2018, 09:37
Advertentie

Deportivo la Coruña staat met anderhalf been in de Segunda División. De achterstand op een veilige plek bedraagt, met nog vier speeldagen te gaan, twaalf punten: 28 om 40. Dat betekent dat het team van Clarence Seedorf alle resterende wedstrijden moet winnen, te beginnen zondagavond tegen koploper Barcelona, en een van de concurrenten geen enkel punt meer moet pakken. “Cijfermatig gezien kan het nog. De wonderen zijn de wereld nog niet uit”, benadrukte Seedorf in aanloop naar het duel in Riazor.

“Ik verloor gisteren een vriend die 37 jaar was en tot gisteren geloofde ik dat hij beter zou worden. Dat zijn de echte dingen in het leven. We dachten dat hij zou herstellen en ik ga niet de handdoek in de ring gooien, alvorens we dood zijn.” Seedorf weet dat Deportivo een krachttoer zal moeten leveren om Barcelona te verslaan. De Catalanen zijn dit seizoen immers nog ongeslagen in competitieverband en spelen een kampioenswedstrijd in Riazor, tenzij Atlético Madrid enkele uren eerder niet van Deportivo Alavés wint.

“We moeten een perfecte wedstrijd spelen”, erkende Seedorf. “Lionel Messi? Die is niet te stoppen. We kunnen Barcelona stoppen, maar we kunnen Messi niet stoppen. Aan Messi denken is verspilling van de tijd. Hij kan vijf man passeren. Dat soort spelers kun je niet stoppen. We moeten samen hard werken en ervoor zorgen dat de bal nietbij Messi terechtkomt.” Seedorf vindt het jammer dat Andrés Iniesta bij Barcelona vertrekt. “Hij moet worden bedankt voor al datgene wat hij voor het voetbal heeft betekend. Ik zal hem omhelzen.”

Bezig met laden …