Seizoensrevelatie Mainz wint weer en zet druk op Dortmund

Erik van Dam26 nov 2010, 21:23
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2010, 21:23

FSV Mainz 05 heeft weer uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg van Thomas Tuchel wist vorig weekend na drie zegeloze duels weer eens te winnen en zette die lijn door tegen middenmoter 1.FC Nürnberg: 3-0. Door goals van André Schürrle, Noveski en Allagui blijft de revelatie de runner-up van de Duitse competitie. De ploeg van Dieter Hecking blijft steken op de tiende stek.

/

Mainz wist in de laatste vier wedstrijden slechts één keer te winnen en de seizoensrevelatie hoopte dus op de volle punten, maar hoopgevend begon het treffen niet: Nürnberg-verdediger Maik Frantz noopte doelman Timo Wetklo tot een krachtsinspanning. Na een moeizaam begin kwam Mainz weer terug in het duel, maar de bezoekers hadden kansen om te scoren. Timmy Simons, Jens Hegeler en Ilkay Gündogan hadden geen geluk bij hun acties. Na een kwart wedstrijd spelen kwam de gastheer echter op voorsprong in Stadion am Bruchweg. Een hoekschop kwam via Malik Fathi tot bij Schürrle, die het laatste zetje gaf.

Vóór rust hoopte de op verplaatsing spelende ploeg gelijk te trekken, maar het ontbrak Nürnberg aan scherpte. Een volley van Christian Eigler ging naast, terwijl een vrije trap van Mainzer Christian Fuchs maar net naast ging. Vlak ná rust nam de laagvlieger het initiatief en Gündogan verraste doelman Wetklo bijna van afstand, maar zijn poeier ging net over. Een kleine tien minuten ná de thee verdubbelde de gastheer de marge. Een lage vrije trap van Fuchs werd door iedereen gemist, behalve verdediger Nikolce Noveski: 2-0.

Na de rust leunde Mainz ietwat achterover en hoopten de bezoekers een snelle tegentreffer te fabriceren. Tot kansen leidde het pas twintig minuten voor tijd. Invaller Róbert Mak kopte een voorzet van Pascal Bieler op de lat. Hierop liet Mainz zich weer meer gelden en een volley van de bij vlagen prima spelende Gündogan ging rakelings naast. Vijf minuten voor tijd gooide de Karnevalsverein het duel definitief op slot. Sami Allagui nam het leder perfect mee en lobte de bal over de uitkomende Raphael Schäfer.