voetbalzone

Selçuk schiet Galatasaray laat te hulp en zorgt voor golf van opluchting

Erik van Dam08 mei 2015, 20:54
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2015, 20:54
Advertentie

Galatasaray heeft vrijdagavond geen punten laten liggen in de jacht op de Turkse titel. Het thuisduel met Konyaspor eindigde door een late treffer van Selçuk Inan toch nog in 1-0 en daardoor wordt Besiktas en Fenerbahçe geen kans gegeven om te profiteren. Besiktas staat drie punten achter en komt zondag in actie tegen Gaziantepspor, terwijl Fenerbahçe bovenin hoopt mee te blijven doen door zaterdag te winnen bij Sivasspor.

Galatasaray, met Wesley Sneijder in de basis, won in december nog met speels gemak van Konyaspor in de uitwedstrijd: toen werd het 0-5 en stond het na een half uur spelen al met drie doelpunten verschil voor. Dit keer ging het stukken lastiger tegen Yesil Beyaz. Fernando Muslera schoot al vroeg te hulp met een redding en even later werd Hasan Kabze gevaarlijk tegen zijn oude club, maar kwam hij niet langs Muslera met zijn schot. Daarna zette Cim Bom meer aan, kreeg Aurélien Chedjou een kopkans en miste Bruma.

Bijna leidde een kans aan de overkant tot de 0-1, maar Kenan Özer verprutste zijn mogelijkheid en spaarde Galatasaray zo. Konyaspor oogde sterk en kreeg de mogelijkheden wel, maar rondde het niet af. Weer nam de thuisclub het initiatief over, maar pogingen van Burak Yilmaz, Sneijder en Sabri Sarioglu leidden niet tot de gewenste openingstreffer. Zoals vaker de laatste wedstrijden bleef Galatasaray verstoken van een doelpunt voor rust en werd de hoop gevestigd op de tweede helft.

Ook daarin ging het echter moeizaam. Tien minuten voor het einde leek Konyaspor zich lelijk in de vingers te snijden toen Selim Ay een tweede gele kaart kreeg voor een overtreding, maar die werd ingetrokken omdat er reeds gevlagd was voor buitenspel. De bezoekers bleven dus gewoon met elf tegen elf staan, maar kregen een minuut na dat moment toch de 1-0 om de oren. Een hoekschop van de linkerkant van Sneijder werd doorgekopt en kwam weer terug naar het midden, waar Selçuk met het hoofd scoorde. Dankzij zijn derde goal in de laatste zeven duels behoudt Galatasaray de nummer één-positie.

Bezig met laden …