voetbalzone

Selectie van AA Gent reeds na vier minuten rijden uit kartbaan gegooid

Daniel Cabot Kerkdijk09 mei 2011, 09:15
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2011, 09:15
Advertentie

De negatieve verhalen rond AA Gent blijven zich opstapelen. Na de gecontroleerde telefoonrekening van trainer Francky Dury en de schamele prestaties in de play-offs, blijkt nu dat de selectie vorige week maandag uit de JPR indoor karting in Sint-Niklaas is gegooid, aldus Het Laatste Nieuws. In totaal zaten de spelers van Dury nog geen vier minuten in hun voertuigen.

De selectie van AA Gent zou zich niet aan de veiligheidsregels hebben gehouden. Zo negeerde Elimane Coulibaly meermaals een blauwe vlag. In principe moet je dan op de eerstvolgende veilige plaats doorgang verlenen aan de persoon achter jou, omdat die sneller rijdt. Coulibaly had die regel duidelijk niet goed begrepen of zag niet in dat die blauwe vlag voor hem bedoeld was, want hij bleef gewoon verder rijden.

Toen er even later al enkele spelers werden opgehouden, kreeg Coulibaly zelfs een rode vlag te zien: onmiddellijk stoppen of in de pits binnenrijden. Maar ook na die rode vlag bleef Coulibaly verder rijden, schrijft het Belgische dagblad. Toen een medewerker hem uiteindelijk tot stilstand bracht, gooide de Senegalees woedend zijn helm weg. Iets wat de uitbater niet kon waarderen, hij verzocht de hele spelersgroep om weg te gaan, ondanks de smeekbedes om te mogen blijven.

Bezig met laden …