voetbalzone

Sensatie Rashford troeft Depay af en heeft eerste prijs al binnen

Peter Nusselder03 mrt 2016, 12:45
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2016, 12:45
Advertentie

Het debuut van Marcus Rashford bij Manchester United is, zacht gezegd, niet onopgemerkt voorbijgegaan. De aanvaller mocht voor het eerst zijn opwachting maken in het elftal van trainer Louis van Gaal tijdens het Europa League-duel met FC Midtjylland en scoorde daarin direct tweemaal.

/

Een paar dagen later deed de achttienjarige belofte dit opnieuw tegen Arsenal (3-2 overwinning) en de fans van the Mancunians hebben die opmerkelijke entree op waarde geschat: Rashford is door de supporters van de Engelse topclub verkozen tot Speler van de Maand februari. 56 procent van de deelnemers stemde op de debutant, die zijn eerste prijs bij Man United daarmee binnen heeft.

Rashford bleef ploeggenoot Memphis Depay voor. De Nederlandse vleugelspits keerde na een matige periode terug in de ploeg van zijn landgenoot Van Gaal en deed dat naar behoren, getuige de 31 procent van de stemmen die op hem werden uitgebracht. Jesse Lingard, nog een jeugdige aanvaller, eindigde op de derde plaats met dertien procent.

Bezig met laden …