voetbalzone

Sensationeel bekersprookje van bedwinger van Arsenal duurt maar voort

Thijs Post08 jan 2013, 21:37
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2013, 21:37
Advertentie

Bradford City is actief in de League Two, het vierde niveau van Engeland, maar the Bantams hebben dit seizoen een onuitwisbare indruk achtergelaten. Dat deed de club in de Capital One Cup, ook wel de League Cup geheten. Bradford worstelde zich in de vierde ronde van het toernooi al langs Wigan Athletic, was in de kwartfinale na strafschoppen te sterk voor Arsenal en deed het in de eerste halve finale uitstekend tegen Aston Villa. Wat heet uitstekend: Bradford versloeg Aston Villa in de eerste wedstrijd van het tweeluik met 3-1. De return vindt plaats op 22 januari.

/

Aston Villa is bezig aan een rampzalige serie wedstrijden. In het kader van de FA Cup werd zaterdag weliswaar gewonnen van Ipswich Town (2-1), maar in competitieverband zijn de resultaten de voorbije periode ronduit slecht te noemen. Chelsea was met 8-0 te sterk, Tottenham Hotspur won met 0-4 op Villa Park en ook Wigan Athletic vertrok met een ruime overwinning (0-3) uit Birmingham. Manager Paul Lambert hoopte na het gelijkspel op nieuwjaarsdag tegen Swansea City (2-2) en dus de winst in de FA Cup de weg naar boven gevonden te hebben, maar tegen Bradford City bleek daar maar weinig van.

The Villans kregen in de openingsfase weliswaar de beste kans (Bradford-keeper Matt Duke redde op een inzet van Villa-spits Christian Benteke), maar het was de thuisploeg dat in het restant van het eerste bedrijf het betere van het spel had en ook de score opende. Benteke kopte een hoekschop weg, maar via een volley van Zavon Hines belandde de bal met veel fortuin voor de voeten van Nahki Wells. Die rondde koel af voor de 1-0, tot grote hilariteit van de toeschouwers. Na een flinke kans voor James Hanson (Fabian Delph redde op de lijn) nam Aston Villa, zeker in de tweede helft, het initiatief over.

/

De equipe van Lambert drukte Bradford naar achteren en creëerde diverse goede mogelijkheden. Duke redde prachtig op een kopbal van Benteke, de sluitpost had eveneens een antwoord op een volley van Gabriel Agbonlahor, invaller Darren Bent kopte van dichtbij over: het leek simpelweg niet de avond voor Aston Villa, dat aantrad zonder Ron Vlaar, Karim El Ahmadi en Brett Holman. De bezoekers verdienden een doelpunt, maar het was Bradford dat de wedstrijd af leek te maken: verdediger Rory McArdle kopte bij de eerste paal binnen voor de 2-0. Villa ontsnapte vervolgens zelfs aan de 3-0, omdat Hanson op de lat kopte.

De club uit de Premier League gaf het nog niet op en gooide in de slotfase alle troeven op tafel. Het leidde tot de aansluitingstreffer, toen Andreas Weimann achter een doorgekopte bal aanging en de formidabele Duke verschalkte met een lobje. Het kolkende Valley Parade hield de adem in, maar Bradford City hield stand. Sterker nog: met een krachtige kopbal na een hoekschop tekende Carl McHugh vlak voor het eindsignaal voor de 3-1. De tweede wedstrijd tussen Bradford en Aston Villa wordt op 22 januari gespeeld; de winnaar van het tweeluik neemt het in de finale op tegen Chelsea of Swansea City.

Bezig met laden …