voetbalzone

Serero: 'Ik vraag me af wat hij gaat zeggen na de wedstrijd'

Daniel Cabot Kerkdijk07 sep 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2013, 15:40
Advertentie
/

Thulani Serero is verbaasd over de ophef die is ontstaan nadat hij het trainingskamp van Zuid-Afrika verliet. De middenvelder van Ajax zou zaterdag volgens bondscoach Gordon Igesund om disciplinaire redenen niet in actie komen in het WK-kwalificatieduel met Botswana. Serero claimt echter dat hij met blessureleed kampt.

Igesund geeft pas na de wedstrijd, zaterdagmiddag, commentaar op de kwestie. "Ik vraag me af wat hij gaat zeggen na de wedstrijd," zegt Serero op de website van SEG, het managementbureau van de middenvelder. "Ik weigerde alleen te spelen, want ik ben geblesseerd. Ik kan niet spelen, al zou ik dat graag willen.”

Serero stond vorig seizoen lang aan de kant met een liesblessure en hij vreesde een nieuwe blessure. "Ik trainde deze week gewoon mee, maar donderdag begon ik weer pijn te voelen aan mijn lies. De medische staf heeft me onderzocht, maar kon niets vinden. Maar ik ken mijn eigen lichaam.

Igesund dwong Serero niet te spelen. “Zo ging het niet. Ik zei dat ik niet kon spelen en daarna kon ik gaan. Natuurlijk wil ik nog steeds graag spelen voor Zuid-Afrika, maar niet als ik geblesseerd ben." Serero keert zondag terug naar Nederland.

Bezig met laden …