voetbalzone

‘Serero wordt niet gewaardeerd bij Ajax, zijn geduld begint op te raken’

Peter Nusselder16 feb 2013, 17:18
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2013, 17:18
Advertentie

Er werd bij Ajax veel verwacht van Thulani Serero, toen de inmiddels 22-jarige middenvelder in de zomer van 2011van het Zuid-Afrikaanse filiaal verhuisde naar Amsterdam. Anderhalf jaar later heeft Serero echter nog maar weinig gespeeld en begint de Zuid-Afrikaan enigszins ongeduldig te worden.

/

De aanvallende middenvelder verruilde Ajax Cape Town destijds voor de selectie van trainer Frank de Boer, maar sindsdien kwam de international van Zuid-Afrika tot niet meer dan elf officiële duels. Een periode van gewenning aan het Nederlandse voetbal, een blessure aan het begin van deze jaargang en de deelname aan de Afrika Cup in zijn vaderland zijn daar mede debet aan, maar Serero is ontevreden.

Zaakwaarnemer Mike Ntombela laat weten dat de belofte graag indruk wil maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar daar zelden of nooit de kans voor krijgt. “Doordat hij nauwelijks gebruikt wordt en hij niet gewaardeerd wordt, begint zijn geduld op te raken”, heeft de belangenbehartiger verteld aan Ajax Showtime. Serero is teruggekeerd van de Afrika Cup, maar zat tijdens de wedstrijden tegen Roda JC Kerkrade en Steaua Boekarest negentig minuten op de bank. Ajax speelt zondag uit tegen RKC Waalwijk.

Bezig met laden …