Sergio Agüero slacht ontluisterend Arsenal met hattrick

Demen Bulbul03 feb 2019, 18:19
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2019, 18:19

Manchester City heeft de topper in de Premier League met Arsenal zondagavond zeer eenvoudig gewonnen. Het elftal van manager Josep Guardiola zegevierde voor eigen publiek dankzij drie doelpunten van Sergio Agüero met 3-1 over the Gunners, die eigenlijk geen moment in de buurt van een resultaat kwamen. City heeft de tweede plaats op de ranglijst weer overgenomen van Tottenham Hotspur en staat nu op twee punten van Liverpool, dat maandag nog wel de uitwedstrijd tegen West Ham United speelt.

Guardiola opteerde voor een extreem offensieve basiself, met Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan, David Silva, Bernardo Silva, Raheem Sterling en Agüero allen binnen de lijnen, en dat betaalde zich al na 47 seconden uit. Alex Iwobi verloor de bal op een zeer gevaarlijke plek aan Aymeric Laporte, waarna de Franse verdediger direct een voorzet in huis had op Agüero. De Argentijnse aanvaller was in het strafschopgebied van Arsenal ontsnapt aan de aandacht van de verdediging en verschalkte Bernd Leno vervolgens met het hoofd: 1-0. Het Etihad Stadium leek zich op te kunnen maken voor een galavoorstelling, maar Arsenal deed binnen tien minuten wat terug.

Nacho Monreal verlengde een hoekschop van Lucas Torreira met het hoofd, waarna Laurent Koscielny koppend voor de 1-1 zorgde. Vlak ervoor had City tevergeefs een strafschop geclaimd na een duw van Shkodran Mustafi jegens Agüero. De ploeg van Guardiola pakte de draad na de gelijkmaker op, maar Arsenal verdedigde gegroepeerd en leek de rust te gaan halen zonder kleerscheuren. In de voorlaatste minuut van de eerste helft bezorgde Agüero City echter toch weer een nieuwe voorsprong: na een voorzet van Sterling liep hij de bal van dichtbij eenvoudig binnen.

City bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Arsenal maakte een ontluisterende indruk en ontsnapte in de eerste acht minuten na de onderbreking tweemaal: een schot van Bernardo Silva scheerde rakelings over het doel, terwijl De Bruyne in kansrijke positie op de vuisten van Leno schoot. De Duitse doelman hield Arsenal daarmee enigszins in de wedstrijd, maar na een uur voetballen moest hij alsnog voor een derde maal vissen. Agüero completeerde zijn hattrick, door de bal na opnieuw een voorzet van Sterling tegen de touwen te glijden.

Overigens leek Agüero daarbij wel hands te maken, maar scheidsrechter Martin Atkinson keurde het doelpunt toch goed. Arsenal-trainer Unai Emery, die Mesut Özil negentig minuten op de bank hield, reageerde met het inbrengen van Aaron Ramsey en de in januari van Barcelona overgekomen Denis Suárez, maar de bezoekers uit Londen wisten het City geen moment meer lastig te maken en kwamen er uiteindelijk nog genadig van af. Arsenal is door het verlies op de ranglijst gepasseerd door zowel Manchester United als Chelsea en staat nu zesde.