voetbalzone

Sergio Busquets volgt voorbeeld van velen en verlaat Europese voetbal definitief

Noel Korteweg23 jun 2023, 23:24
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 23:24
Advertentie

Sergio Busquets is de volgende grote naam die het Europese voetbal deze zomer gaat verlaten. De Spaanse spelmaker heeft namelijk een contract getekend bij Inter Miami, zo bevestigt de club via de officiële kanalen. Daardoor wordt hij herenigd met Lionel Messi, die eveneens de overstap maakt naar de Verenigde Staten. Busquets heeft naar verluidt meerdere aanbiedingen van clubs uit Saudi-Arabië afgewezen omdat hij per se naar de MLS wilde verkassen en opnieuw met Messi wilde samenspelen.

De 34-jarige middenvelder maakte ruim een maand geleden bekend dat hij na vijftien seizoenen bij Barcelona voor een nieuwe uitdaging ging. "Hallo Culers, het is tijd om aan te kondigen dat dit mijn laatste seizoen bij Barcelona zal zijn", zei de aanvoerder in een video. "Het is een ongelooflijke reis geweest. Sinds ik als kind naar de wedstrijden ging, of de duels op televisie zag, droomde ik er altijd van om het shirt van Barcelona te dragen en in dit stadion te spelen. De werkelijkheid heeft al mijn dromen overtroffen. Het was een eer, een droom, een bron van trots en betekende alles om dit clublogo zoveel jaar te verdedigen en te vertegenwoordigen."

Al snel gingen de geruchten over een mogelijke transfer naar de MLS, zeker nadat Messi bekendmaakte de overstap te maken naar de Verenigde Staten. De Argentijn en Busquets stonden 567 keer samen op het veld en kunnen het goed met elkaar vinden. Verschillende clubs uit Saudi-Arabië probeerden laatstgenoemde te verleiden voor een lucratief dienstverband in het Midden-Oosten, maar Busquets wist wat hij wilde: spelen in de MLS en de kleedkamer weer delen met Messi.

Ook Jordi Alba zou naar verluidt in gesprek zijn met de roze club aan de oostkust van Amerika. Nick Marsman, die sinds de zomer van 2021 bij Inter Miami speelt, zal de overkomende sterren met open armen ontvangen. De club staat er vooralsnog niet al te best voor in de Eastern Conference van de MLS. Met vijftien punten uit zeventien duels presteert Inter ronduit matig. Om zich te plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap aan het einde van het seizoen moet de club minimaal als negende eindigen. Momenteel staat Miami stijf onderaan op plek vijftien.

Bezig met laden …