voetbalzone

Sergiño Dest vertrekt naar Italiaanse top met optie tot koop van 20 miljoen

Jonathan van Haaster01 sep 2022, 20:20
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2022, 20:20
Advertentie

Sergiño Dest vertrekt naar AC Milan, zo meldt de club donderdagavond via de officiële kanalen. Woensdag leek de rechtsback van Barcelona nog op weg te zijn naar Villarreal, maar nu kiest hij toch voor een overstap naar Milaan. Dest wordt verhuurd aan de regerend landskampioen, die een optie tot koop van twintig miljoen euro heeft bedongen.

Na de blessure van Alessandro Florenzi moest Milan op zoek naar een nieuwe vleugelverdediger. De regerend landskampioen identificeerde Dest vervolgens als belangrijkste doelwit. Milan handelde razendsnel en vond binnen een paar uur een akkoord met Barcelona. Trainer Xavi koos bij de Azulgrana al enkele keren voor een opstelling met drie centrale verdedigers en wanneer hij Barça wel in een 4-3-3 formatie liet spelen, kregen Sergi Roberto, Ronald Araújo en Jules Koundé de voorkeur. Vorig seizoen kwam Dest nog tot 31 officiële duels in het shirt van Barcelona.

Dest genoot de afgelopen weken interesse van verschillende clubs. Zo meldde Romano dat Villarreal de 21-jarige rechtsback een voorstel deed om het komende seizoen op huurbasis in het Estadio de la Cerámica te spelen. Daarnaast zou Erik ten Hag namens Manchester United ook geïnteresseerd zijn in de diensten van Dest, maar de keuze van de zeventienvoudig Amerikaans international is dus gevallen op Milan.

Romano meldt daarnaast dat Barcelona Héctor Bellerín gaat presenteren als nieuwe rechtsback, als vervanger van Dest. De Spanjaard komt over van Arsenal en gaat een contract tot medio 2023 tekenen in Catalonië. Eerder werden ook al de namen van Julián Araujo (LA Galaxy) en Thomas Meunier (Borussia Dortmund) genoemd, maar de keuze is dus gevallen op viervoudig Spaans international Bellerín.

Bezig met laden …