voetbalzone

Sergio Ramos lijkt keuze voor volgend seizoen te hebben gemaakt

Rian Rosendaal03 mrt 2021, 11:49
Laatst bijgewerkt: 03 mrt 2021, 11:49
Advertentie

De kans dat Sergio Ramos aan Real Madrid verbonden blijft lijkt aanzienlijk te zijn gestegen. Eduardo Inda, hoofdredacteur van het Spaanse medium OK Diario, verklaart dat de band tussen de 34-jarige aanvoerder en voorzitter Florentino Pérez in de afgelopen dagen behoorlijk is verbeterd, waardoor men bij de Koninklijke goede hoop heeft dat Ramos kiest voor contractverlenging bij Real.

Inda verklaart in de uitzending van El Chiringuito TV ook dat Ramos van zijn management het advies heeft gekregen om een salarisverlaging te accepteren, om zo een nieuw contract in de wacht te slepen. De belangenbehartigers van de routinier zetten wél in op verhoging van de bonussen in een eventuele nieuwe verbintenis voor Ramos. Marca meldt woensdag dat de centrumverdediger doorlopend contact heeft met Pérez en dat contractverlenging slechts een kwestie van tijd is. Het gaat normaal gesproken om een contract voor één seizoen.

Josep Pedrerol, presentator van El Chiringuito TV wist half februari nog te melden dat Ramos op weg was naar de uitgang bij Real. De stekker zou zelfs al definitief uit de onderhandelingen tussen club en speler zijn getrokken. Eerder meldde ABC dat Real Madrid Ramos een ultimatum zou hebben gesteld voor een besluit over zijn aflopende contract. Real wilde naar verluidt uiterlijk eind maart horen of hij zou ingaan op de contractaanbieding. Ramos zou een contract voor één jaar, met een optie voor nog een seizoen, aangeboden hebben gekregen. Door de financiële gevolgen van de coronapandemie heeft de selectie van Real Madrid tien procent van zijn salaris ingeleverd en Pérez wilde het contract van Ramos onder dezelfde voorwaarden met één jaar verlengen.

Ramos, die naar verluidt zeventien miljoen euro per jaar verdient bij Real Madrid, had meer waardering verwacht en stoorde zich eveneens aan het feit dat Pérez het voorlopig alleen maar bij korte ontmoetingen met hem houdt. Enkele weken later blijkt het contact tussen Ramos en de voorzitter dus alweer een stuk beter te zijn. Het is nog onduidelijk of Real nog steeds naar een opvolger zoekt van de mandekker, die al in verband werd gebracht met Paris Saint-Germain en Manchester City.

Diverse Spaanse media meldden dat David Alaba transfervrij de overstap maakt van Bayern München naar Real, waar naar verluidt een vierjarig contract voor hem klaarligt. Daarnaast claimde AS dat David Carmo op het lijstje stond van trainer Zinédine Zidane. Om de nek van de verdediger van Sporting Braga zou een prijskaartje van veertig miljoen euro hangen.

Bezig met laden …