voetbalzone

Sergio Ramos sluit akkoord over contract bij Paris Saint-Germain

Dominic Mostert01 jul 2021, 17:48
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2021, 17:48
Advertentie

Sergio Ramos is akkoord met Paris Saint-Germain over een tweejarig contract, zo meldt RMC Sport donderdagmiddag. Zijn broer en belangenbehartiger René is donderdag in Parijs om de overstap af te ronden. Ramos komt transfervrij over van Real Madrid. Hij wordt binnen enkele dagen medische gekeurd, bevestigt journalist Fabrizio Romano.

Eerder op de dag meldde Le Parisien dat er nog onenigheid was tijdens de onderhandelingen. Naar verluidt wilde PSG slechts een eenjarig contract aanbieden, met de optie voor een extra jaar. Ramos hoopte zelf op een tweejarig contract in het Parc des Princes en lijkt zijn zin te krijgen. Ook over het salaris werd nog gesproken. Hij hoopte niet te veel in te leveren ten opzichte van zijn salaris van netto vijftien miljoen euro bij Real Madrid. Het is onduidelijk op welk bedrag beide partijen zijn uitgekomen.

Volgens RMC heeft Ramos twee aanbiedingen uit de Premier League afgewezen. Bij één club uit Engeland kon hij meer verdienen dan in Parijs, maar toch valt de keuze op PSG. Vanuit Spanje, Italië en Engeland werd de verdediger in de afgelopen week eveneens gelinkt aan Manchester City, Manchester United, Sevilla, AC Milan en AS Roma. Ramos trainde de afgelopen weken individueel, om zo fit mogelijk te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Hij miste het EK met Spanje na een seizoen vol fysieke tegenslag. De 180-voudig international van Spanje wordt Georginio Wijnaldum de tweede zomeraanwinst van PSG; ook Gianluigi Donnarumma en Achraf Hakimi lijken op weg naar de onttroonde kampioen van Frankrijk.

Ramos won in zestien jaar met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.

Bezig met laden …