voetbalzone

Sergio Ramos veroorzaakt weer penalty: ‘Ik hoop dat ze er erg van genieten’

Daniel Cabot Kerkdijk07 okt 2016, 00:30
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2016, 00:30
Advertentie
/

Sergio Ramos is bezig aan een opvallende start van 2016/17. In de eerste twaalf officiële duels voor club en land maakte de verdediger weliswaar drie doelpunten, maar veroorzaakte hij ook vier strafschoppen en kreeg hij zes gele kaarten. In het WK-kwalificatieduel met Italië (1-1) was het donderdagavond weer zover.

Tien minuten voor tijd veroorzaakte Ramos een penalty, die Daniele De Rossi benutte. "Ik vind het een twijfelachtige strafschop. Het is er een die één van de veertig keer wordt gegeven", zo verzekerde de verdediger van Real Madrid. "Ik weet het niet, ik ben altijd de pineut. Maar ik ga de scheidsrechter niet de schuld geven."

Ramos weet dat de kritiek nu zal losbarsten. "Dat is het verschil tussen Spanje en Italië. Buffon is een icoon. Als hij een fout maakt, zoals vanavond, ontvangt hij applaus. In Spanje word je uitgefloten. Ik hoop dat ze er momenteel erg van genieten en dat ze hun mond niet dichthouden. Ik zal later de monden snoeren. Als het goed gaat, loop ik niet naast mijn schoenen, en als het minder goed gaat, raak ik niet van slag. Dat is alles wat ik te zeggen heb."

Bezig met laden …