voetbalzone

Sergio Ramos voegt zich officieel bij sterrenselectie van PSG

Jeroen van Poppel07 jul 2021, 20:06
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2021, 20:06
Advertentie

Paris Saint-Germain maakt de komst van Sergio Ramos officieel bekend. De 35-jarige centrumverdediger doorstond woensdag zijn medische keuring en zette in de Franse hoofdstad zijn handtekening onder een tweejarig contract. Ramos komt over van Real Madrid, waarvoor hij de laatste zestien seizoenen uitkwam. De achterhoedespeler zal bij PSG opnieuw rugnummer 4 dragen, net als hij in Madrid deed. "Dit nummer waardeer ik uit bijgeloof, want ik heb het al sinds het begin van mijn loopbaan", legt Ramos uit tegenover het clubkanaal.

De overgang van Ramos naar PSG hing al in de lucht, nadat RMC Sport vorige week meldde dat er een overeenkomst was bereikt tussen beide partijen. De Spanjaard maakte medio juni al bekend Real Madrid na zestien jaar te gaan verlaten. Volgens Le Parisien had PSG aanvankelijk alleen een eenjarig contract met de optie voor nog een seizoen over voor Ramos, maar de mandekker heeft met een tweejarig dienstverband zijn zin gekregen.

RMC berichtte eerder over de belangstelling vanuit de Premier League, waar Ramos bij twee clubs had kunnen tekenen. Bij een van die Engelse teams had de Spaans recordinternational, die 180 keer uitkwam voor zijn land, naar verluidt meer kunnen verdienen dan bij PSG. Ramos trainde de afgelopen weken individueel, om zo fit mogelijk te kunnen beginnen aan het nieuwe seizoen. Hij miste het EK met Spanje na een seizoen vol fysieke tegenslag.

Ramos won in zestien jaar met Real Madrid alles wat er maar te winnen viel: vijf landstitels, viermaal de Spaanse Super Cup, twee keer de Copa del Rey, driemaal de Europese Super Cup, vier keer de Champions League en viermaal het WK voor clubteams. De verdediger, die sinds 2015/16 aanvoerder van los Merengues was, speelde in totaal 671 duels in alle competities voor Real Madrid. Daarin was hij goed voor liefst 101 doelpunten. Ook stond hij aan de basis van 39 andere treffers.

Paris Saint-Germain is deze zomer met afstand de meest bedrijvige Europese grootmacht op de transfermarkt. De Fransen lijfden eerder Georginio Wijnaldum transfervrij in bij Liverpool en betaalden maximaal 71 miljoen euro aan Internazionale voor Achraf Hakimi. Ramos is daarmee de derde grote aanwinst van PSG, terwijl ook de transfervrije komst van AC Milan-doelman Gianluigi Donnarumma binnenkort wordt aangekondigd.

Bezig met laden …