voetbalzone

Sergio van Dijk hoopt op interlandloopbaan bij Indonesië

Bart Kruyt19 jul 2010, 08:20
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 08:20
Advertentie

Sergio van Dijk wil voor het Indonesisch voetbalelftal uitkomen. De aanvaller werd 27 jaar geleden geboren in het Nederlandse Assen, maar weet dat een debuut in Oranje er niet inzit en wil nu graag voor Indonesië gaan spelen. Van Dijk verblijft momenteel in het Aziatische land om het papierwerk in orde te maken.

De aanvaller kan de overstap maken omdat zijn moeder uit Indonesië komt en hij zodoende Indonesisch bloed door zijn aderen heeft stromen. Van Dijk speelt al jarenlang in Australie en staat momenteel op de loonlijst bij Adelaide United, waar Rini Coolen sinds kort trainer is. Op zijn eerste training bij The Reds ontbrak Van Dijk.

“Ik ben daar niet erg gelukkig mee, maar hij heeft wat papierwerk dat hij in orde moet maken”, zei Coolen. “Ik kan de situatie wel begrijpen. Sergio wil graag voor Indonesië uitkomen en het was het beste om hem een paar dagen de tijd te geven om dat mogelijk te kunnen maken.” Van Dijk speelde in Nederland voor FC Groningen, Helmond Sport en FC Emmen en in Australië voor Brisbane Roar en dus Adelaide United.

Bezig met laden …