voetbalzone

Serie A en B willen binnen afzienbare tijd samen zes teams inleveren

Erik van Dam16 mei 2015, 13:31
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2015, 13:31
Advertentie
voetbalzone

De Serie A en de Serie B, de twee hoogste afdelingen van het Italiaans voetbal, zullen de komende jaren waarschijnlijk inkrimpen. Nu komen er nog respectievelijk 20 en 22 clubs uit in de beide competities, maar er zijn plannen in de maak om verder te gaan met achttien clubs per divisie.

Het Italiaanse competitiebestuur is al langer bezig met de plannen. Sky Italia meldt nu dat het de bedoeling is, dat er vanaf het seizoen 2018/19 nog maar achttien clubs in de Serie A voetballen en achttien in de Serie B. Dat betekent dat de Serie A over drie jaar twee clubs kwijtraakt en de Serie B er zelfs vier inlevert.

In het verleden waren er niet altijd zo veel clubs als nu actief in de Italiaanse competities. Tussen 1968 en 2003 kwamen er in de Serie B in totaal twintig clubs uit, maar twaalf jaar geleden kwamen er twee bij. Het jaar erop vond er zelfs een uitbreiding plaats naar 24 verenigingen, maar dat werd na een jaar teruggedraaid. De Serie A breidde in de zomer van 2004 uit van achttien naar twintig clubs.

Bezig met laden …