voetbalzone

Serie A lonkt voor ex-NEC'er El Kabir: 'Er is interesse uit Italië'

Peter Nusselder03 jan 2011, 13:40
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2011, 13:40
Advertentie

Moestafa El Kabir stapte in maart van het afgelopen kalenderjaar ober van NEC naar het Mjällby AIF, en heeft geen spijt gekregen van die transfer. De 22-jarige aanvaller scoorde liefst tien keer voor zijn Zweedse werkgever en wekte op die manier interesse vanuit de Italiaanse competitie.

/

El Kabir had in Nijmegen een contract tot medio 2012, maar mocht in maart toch transfervrij vertrekken, na een conflicht met toenmalig trainer Dwight Lodeweges. Alhoewel de in Marokko geboren Nederlander in de Eredivisie in 21 wedstrijden nooit scoorde, was hij in Zweden tien keer trefzeker in 24 competitieduels. De goede prestaties van El Kabir leveren hem mogelijk een transfer naar de Serie A op.

“Ik heb weliswaar een contract voor tweeënhalf jaar, maar het plan is om na één jaar doorverkocht te worden. Ik wil hogerop en weet dat ik dat kan”, liet de aanvaller zich al eerder ontvallen. Dat plan lijkt kans van slagen te hebben. “Er is interesse uit Italië”, laat zaakwaarnemer Lamine Touré namelijk weten in de Zweedse media. Dat de club in kwestie Brescia is, wil de belangenbehartiger bevestigen noch ontkennen. “We hadden contact en hebben wat gesproken. Maar op dit moment er moet eerst contact worden opgenomen met Mjällby AIF.”

Bezig met laden …