voetbalzone

Serie A straft José Mourinho na vreemde Juventus-suggestie

Jordi Tomasowa22 feb 2022, 16:51
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2022, 16:51
Advertentie

José Mourinho is door de Serie A voor twee duels geschorst. De trainer van AS Roma werd zaterdag vlak voor het eindsignaal bij de puntendeling met Hellas Verona (2-2) weggestuurd vanwege controversiële gebaren. De Italiaanse krant la Stampa kwam vervolgens met nieuwe details naar buiten. “Juventus heeft jou gestuurd”, zou Mourinho tegen scheidsrechter Luca Pairetto hebben gezegd.

Door de schorsing mist Mourinho de Serie A-duels met Spezia (27 februari) en Atalanta (5 maart). Naast de Portugese oefenmeester zijn ook AS Roma-directeur Tiago Pinto en assistent-trainer Luis Da Costa Nuno Santos geschorst door de tuchtcommissie. De Romeinen kregen tot slot ook geldboetes opgelegd, zo is Mourinho bestraft met een boete van twintigduizend euro.

AS Roma keek zaterdag in eigen huis bij rust tegen een verrassende 0-2 achterstand aan. In het tweede bedrijf wisten de Romeinen tegen Hellas Verona dankzij treffers van Cristian Volpato Edoardo Bove toch nog hun rug te rechten, maar aan puntverlies kon men niet ontkomen. Mourinho trok bij de puntendeling de hoofdrol naar zich toe, toen hij in blessuretijd een telefoon-gebaar maakte na Pairetto en door de scheidsrechter naar de tribune gestuurd werd.

“Ze hebben jou bewust hierheen gestuurd, Juventus heeft jou gestuurd”, is wat Mourinho volgens la Pampa ook tegen de arbiter gezegd zou hebben. Daarmee refereerde hij aan de vermeende band van Pairetto met la Vecchia Signoria. Pairetto's broer, Alberto, is inmiddels al acht jaar werkzaam bij Juventus en hun vader Pierluigi is veroordeeld in het Calciopoli-schandaal, waarin Luciano Moggi, de voormalig algemeen directeur van Juventus, de spil bleek te zijn.

Volgens la Stampa wacht Mourinho mogelijk een schorsing van twee of drie wedstrijden. De 37-jarige Pairetto is een van de meest ervaren scheidsrechters in de Serie A. De arbiter heeft 92 wedstrijden in de hoogste divisie van Italië achter zijn naam staan en fluit sinds september ook Europese duels.

Bezig met laden …