voetbalzone

Serie A ziet oude bekenden terug en wacht nog op derde promovendus

Peter Nusselder20 mei 2012, 20:29
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2012, 20:29
Advertentie

Pescara en Torino maken komend seizoen weer hun opwachting in de Serie A. De ploeg uit Turijn verzekerde zich zondagmiddag al van een terugkeer op het hoogste Italiaanse niveau, door met 2-0 te winnen van Modena. Pescara voegde zich daar ’s avonds bij, door Sampdoria met 1-3 te verslaan.

De ploeg van trainer Zdenek Zeman stond tijdens de uitwedstrijd al binnen een half uur op een 2-0 voorsprong, door treffers van Gianluca Caprari en Ciro Immobile. Op slag van rust had Samp wat terug kunnen doen, maar toen Nicola Pozzi vanaf elf meter mocht aanleggen trof hij slechts de lat. Een half uur voor tijd maakte wederom Caprari de beslissende 3-0, waarna Juan Antonio de eer redde voor de thuisploeg.

De tegenstander uit Genua krijgt nog wel de mogelijkheid om promoveren. In de play-offs krijgen naast Sampdoria ook Hellas Verona, Sassuolo en Varese de kans om een ticket voor de Serie A af te dwingen. Voor Pescara, in 2009 nog bankroet gegaan, was de laatste keer dat er geacteerd werd op het hoogste niveau tijdens het seizoen 1992/93.

Bezig met laden …