voetbalzone

Serie B-club Juve geeft toe: ontslag van oefenmeester was 1-aprilgrap

Peter Nusselder02 apr 2013, 12:58
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2013, 12:58
Advertentie

Hoewel de club maandag anders berichtte, is Piero Braglia nog altijd de trainer van Juve Stabia. De nummer acht van de Serie B maakte via de officiële website bekend dat de coach ontslagen was, maar diverse Italiaanse media hielden er al rekening met dat het om een 1-april grap zou gaan.

Een dag later blijkt dat dit inderdaad het geval was: de clubleiding heeft bevestigd dat de berichtgeving omtrent het vertrek van de 58-jarige oefenmeester verzonnen was en dat Braglia nog gewoon in functie is. Het wegsturen van de trainer was ook op een onverwacht moment gekomen, aangezien Juve Stabia donderdag net voor het eerst sinds zes wedstrijden weer eens gewonnen had.

De taken van Braglia, die sinds de zomer van 2010 in dienst is van Juve, worden dus ook niet overgenomen door Mauro Isetto, zoals gemeld werd; die blijft aan als assistent-coach. Braglia loodste Juve naar de Serie B, waar de club uit Castellammare di Stabia afgelopen seizoen als negende eindigde en dit seizoen voorlopig dus de achtste positie bekleedt.

Bezig met laden …