voetbalzone

‘Serieus: Suárez deed niets fout, ik verbaas me over de reacties’

Erik van Dam08 jan 2013, 10:36
Laatst bijgewerkt: 08 jan 2013, 10:36
Advertentie

Robbie Fowler vindt het merkwaardig dat er in Engeland zo’n heisa is ontstaan na het handsdoelpunt van Luis Suárez tegen Mansfield Town, zondag in de FA Cup. De Uruguayaan werkte de bal met de hand over de lijn en wordt sindsdien door velen uitgemaakt voor valsspeler. Fowler zegt dat hij exact hetzelfde had gedaan als Suárez, als hij op de plek van de spits had gestaan.

/

“Als Suárez tegen de scheidsrechter zou zeggen dat hij de bal met de hand raakte, zullen verdedigers dan ook gaan zeggen dat ze een aanvaller echt raakten en dus een overtreding maakten?”, vraagt Fowler zich dinsdag af. “Het is lachwekkend, echt waar. Serieus: Suárez deed niets fout, ik verbaas me over de reacties. Ik geloof eerlijk waar niet eens dat hij het met opzet deed.”

“De bal komt van heel dichtbij tegen zijn hand en hij had wel van goeden huize moeten komen om daarop te rekenen. Je ziet aan zijn arm dat hij de bal niet had verwacht. En de manier waarop de bal er uiteindelijk ingaat zegt me dat hij er vanuit ging dat de goal zou worden afgekeurd. Maar goed: als er al kritiek is, zou die naar de scheidsrechter moeten gaan. Niet naar de speler”, vindt Fowler.

De oud-spits van the Reds vervolgt op de clubwebsite van Liverpool: “Ik denk dat de trainer en spelers van Mansfield het goed verwoordden, toen ze zeiden dat Suárez gewoon deed wat nodig was. Zij zouden het net zo hebben gedaan, en ik ook. Het was hands, ja, maar het was instinctief en niet opzettelijke valsspelerij. Daarom kun je Suárez hier niet voor bekritiseren”, aldus de Engelsman.

Bekijk hier de beelden:


Bezig met laden …