voetbalzone

Servië besluit groepsfase met tweede nederlaag

14 okt 2009, 23:01
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2009, 23:01
Advertentie
In Groep 7 waren de beslissingen reeds gevallen, waardoor het op de laatste speeldag niet spannend meer was. De ploegen hadden enkel als doel om de kwalificatiecyclus met een goed gevoel af te sluiten en winnaar Servië slaagde daar niet in. Op bezoek bij Litouwen werd met 2-1 verloren; de tweede nederlaag voor de Serviërs in de kwalificatiereeks. Frankrijk, dat de play-offs ingaat, maakte geen fout tegen Oostenrijk.

Litouwen – Servië 2-1
Het feest in Servië was zaterdag enorm na het veiligstellen van een WK-ticket en daarom zullen de fans de nederlaag in Litouwen wel snel kunnen verdringen. Servië speelde geen goede wedstrijd bij de nummer vier uit de groep en kwam op achterstand via een treffer van Mindaugas Kalonas. Net binnen het uur trok Milan Jovanovic de score weliswaar in evenwicht, maar voldoende voor een positief resultaat was het niet. Marius Stankevicius zorgde ervoor dat de drie punten in Litouwen bleven.

Frankrijk – Oostenrijk 3-1
Frankrijk wist de groepsfase wel op een fijne manier af te sluiten. De ploeg van Raymond Domenech won in eigen huis van Oostenrijk, dat op achterstand kwam door toedoen van Karim Benzema. Vanaf de strafschopstip maakte Thierry Henry er vervolgens 2-0 van, wat tevens de ruststand was. Direct na de thee deed ‘man-in-vorm’ Marc Janko nog iets terug, maar André-Pierre Gignac bracht de marge al snel weer terug op twee. Dit bleek het slotakkoord te zijn.

Roemenië – Faeröer eilanden 3-1
De Faeröer eilanden wisten in deze kwalificatiereeks slechts één keer te winnen en kreeg het niet voor elkaar om op de laatste speeldag voor een verrassing te zorgen. Roemenië bleek met 3-1 te sterk, waardoor de voetbaldwerg op de laatste plaats in de groep eindigt. Namens de thuisploeg vonden Lulian Apostol, Gheorghe Bucur en Ionut Mazili het net; voor Faeröer eilanden was Egil á Bo trefzeker. Zijn goal bleek echter vooral van statistische waarde.
Bezig met laden …